Stelende burgemeester boort goudader aan

Stelende burgemeester

Stelende burgemeester

Vorig jaar werd Marc-Jan Ahne betrapt op stelen. Concreter: hij jatte contant geld bij een groothandel in kleding in Ommen. Gaf hij toe. Deze misstap kostte hem zijn baan als burgemeester van Ommen (Overijssel). September 2015 stapte de minkukel op.

Wachtgeld

So far so good. Zou je zeggen. Niets blijkt minder waar. Deze dief krijgt namelijk wachtgeld: €83.000 per jaar. Looptijd van deze goudader: 3 jaar en 3 maanden.
Te idioot voor woorden natuurlijk. Maar wie denkt dat hier sprake is van een misverstand komt bedrogen uit. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) laat weten dat burgemeesters na verleend ontslag een uitkering krijgen. Nu komt het allerergste: de reden van het ontslag is niet relevant. Ofwel: jatten wordt vorstelijk beloond. Ahne krijgt zijn wachtgeld zo lang hij geen andere inkomsten heeft. Dat kan natuurlijk wel een tijd duren, want wie neemt er nu een lachende dief in dienst? Lees hier het complete artikel in het Algemeen Dagblad.

Uitspraak

Als Schrijvende Rechter heb ik deze vuistregel: als mijn broek spontaan afzakt bij een case, dan is mijn uitspraak verwoestend. In dit specifieke geval sommeer ik Marc-Jan Ahne om af te zien van ook nog maar enig wachtgeld. Ga maar lekker vakken vullen met je donder. Bovendien eis ik het al aan hem overgemaakte wachtgeld terug. Marc-Jan, je bent nog steeds een dief. En een waardeloze vent. Met een enorme plaat voor je kop. Los hiervan roep ik op om de wachtgeldregeling zwaar op de schop te gooien. Een kassière met een kassaverschil van €3 vliegt per direct de laan uit. Dus hoe is het in vredesnaam mogelijk dat een jattende burgemeester 3 jaar en 3 maanden riant word gesponsord met belastinggeld? Nou dan! Dit is mijn uitspraak. Die ik zal delen met de VNG.

Geef een reactie