Schrijvende Rechter roept Sinterklaas Klaas Dijkhoff tot de orde

Schrijvende Rechter

 

Ruimhartig

Nederland stelt zich ruimhartig op als het om vluchtelingen gaat. Prima! Meteen maar even het standpunt van de Schrijvende Rechter: échte vluchtelingen moet liefdevol worden omarmd. Daartoe dienen economische gelukzoekers te worden geweerd. Simpelweg omdat er niet onuitputtelijk een beroep gedaan kan worden op de staatskas.

Asielveinzers

In dat licht gezien wekt het bevreemding én wrevel dat VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) Marokkanen en Algerijnen die een kansloze asielaanvraag doen in Nederland, beloont met een vertrekregeling die op kan lopen tot wel €1.950 per persoon (in thuisland Marokko bijvoorbeeld moet je daar soms 5 maanden voor werken). In ruil daarvoor moet zo’n asielveinzer vrijwillig vertrekken. Zie hier het artikel in De Telegraaf.

Belastinggeld

Laten we er niet omheen draaien: het voorzieningenniveau in Nederland loopt zwaar terug. In toenemende mate moeten vrijwilligers de kar (dus onbezoldigd) trekken. Niet zelden is mantelzorg inmiddels een fulltime besteding. Je zou dus mogen verwachten dat er zuinig met belastinggeld omgesprongen wordt. De Schrijvende Rechter stoort zich dan ook fors aan de labbekakkerige houding van staatssecretaris Dijkhoff. In plaats van korte metten te maken met deze jatpraktijken 3.0 gaat Dijkhoff  ‘eens kijken of de vergoeding afgeschaft kan worden’. Beloven kan hij nog niets. Wel toont hij zich ’onaangenaam verrast’ door de nieuwe cijfers. Goh!

Uitspraak Schrijvende Rechter

De economische crisis schijnt weliswaar achter de rug te zijn. Maar veel Nederlanders moeten onveranderd hard sappelen om in het dagelijks levensonderhoud te kunnen voorzien. Zonder ook maar enigszins het gevoel te hebben dat de overheid daar een ietsepietsie van wakker ligt. Met name naar die grote groep belastingbetalers toe, gooit staatssecretaris Dijkhoff met zijn slappe opstelling extra zout in al diepe financiële wonden. De Schrijvende Rechter sommeert gelegenheidssinterklaas Klaas Dijkhoff dan ook om dit lek in de staatskas per direct te dichten. Dit is mijn uitspraak. Die ik zal delen met Klaas Dijkhoff. En de échte Sint natuurlijk.

Geef een reactie