SGP moet niet met vingertje naar andere religies wijzen

SGP

SGP trekt te grote broek aan

Het regent momenteel verkiezingsprogramma’s. Waarbij ‘verkiezingsprogramma’ een synoniem is voor ‘loze beloftes’. Ook de SGP (een door de overheid in dit land erkende geloofsgemeenschap met een hoog zuurpruimgehalte) heeft bedacht hoe de partij meer zieltjes aan zich kan binden. De SGP wil gebedsoproepen vanaf moskeeën tegengaan. De SGP vindt het storend dat dat de grootheid van Allah en de geloofsbelijdenis van de islam luidkeels door dit land wordt geschald. Lees hier het volledige artikel op site Christelijk Informatie Platform (CIP)

Lachebekje Kees

SGP-voorman / lachebekje Kees van der Staaij stelt dat het in het Westen, anders dan in het Midden-Oosten, niet gebruikelijk is om geloofsbelijdenissen uit te strooien over de bevolking. Volgens Kees zitten de meeste Nederlanders hier namelijk niet op te wachten. Beste Kees, op het geluid van op hol geslagen kerkklokken zit ook niemand te wachten. Dus weg met dat opgeheven vingertje.

Uitspraak van de Schrijvende Rechter

In de kern heeft de SGP een punt: religies moeten andersgelovigen en -denkenden niet onnodig lastig vallen met hun gekleurde godsbeelden. En geluidsoverlast. Welke God nu precies de winnende God is, laat zich sowieso al lastig bepalen. Daarom eist de Schrijvende Rechter dat zowel luidruchtige kerkklokken als lawaaierige gebedsoproepen per direct tot het verleden gaan behoren. Zowel kerk- als moskeegangers weten zelf wel waar en wanneer ze hun God moeten eren. Daar hoeft de rest van dit land geen geluidsoverlast van te ondervinden. Als alternatief stelt de Schrijvende Rechter sms’jes voor om de doelgroep in te seinen. Een WhatsApp-groep is een andere optie. Dit is mijn uitspraak. Die ik minimaal zal delen met de SGP.

Geef een reactie