Qbuzz ziet geen heil in buschauffeur die vrouwen de hand niet schudt

Qbuzz

Qbuzz blaast sollicitatiegesprek af

Ook de Schrijvende Rechter gaat wel eens terug in de tijd. In dit specifieke geval naar april 2016. In die maand solliciteerde een islamitische man op de door Qbuzz aangeboden functie van buschauffeur. Een dag voordat het sollicitatiegesprek zou plaatsvinden, liet de sollicitant telefonisch weten dat hij vanwege zijn geloof geen vrouwen de hand kan schudden. (Mannen wél). Reden voor Qbuzz om het op stapel staande sollicitatiegesprek af te blazen. Begrijpelijk wat de Schrijvende Rechter betreft. Een buschauffeur die de in Nederland gebruikelijke omgangsvormen niet respecteert, is immers niet wat Qbuzz voor deze functie in gedachten heeft.

Loksollicitant?

Of de man een loksollicitant is (gedachtegoed DENK: bruggenbouwers van origine #ahum) valt moeilijk te bepalen. Feit is wel dat deze sollicitant de telefoongesprekken heeft opgenomen. En er  mee naar het College voor de Rechten van de Mens is gestapt. Met succes. Het College stelt de man in het gelijk. Motivatie voor die uitspraak: discrimineren van vrouwen is van ondergeschikt belang aan het discrimineren op basis van geloof. Gezwets van een grieperige framboos natuurlijk. Qbuzz nodigde de man uit voor een sollicitatiegesprek. Dus de intentie was goed! De basishouding van deze man naar vrouwen blijkt echter verkeerd. Als ‘rijdend gastheer’ leidt dat geheid tot problemen. Was de inschatting van Qbuzz . Los hiervan: we moeten  niet naar een situatie waarin ons land zich aan moet gaan passen aan vrouwonvriendelijke spelregels die in landen elders als norm gelden.  Lees hier het volledige artikel in De Telegraaf.

Uitspraak van de Schrijvende Rechter
Discrimineren mag gelukkig niet in ons land. En als je mannen wél de hand schudt, en vrouwen niet, dan discrimineer je! Als je religie je deze handelswijze voorschrijft, dan leidt dat in dit land automatisch tot beperkingen. Wil je dat niet, dan dien je een beroep te kiezen waar sociale contacten geen rol spelen. En als dat niet lukt, piep dan niet over de consequenties! In Nederland zijn vrouwen gelijkwaardig aan mannen. En dat gaan we natuurlijk ook zo houden. Dit is mijn uitspraak. Zoals altijd: uit de grond van mijn hart.

Geef een reactie