Politici bedreigen? Dommer dan dom!

bedreigen

Taakstraf voor bedreigen Denk voorman Tunahan Kuzu

De politierechter in Den Haag veroordeelde vandaag (12 december 2016) een man uit Alphen aan den Rijn tot 60 uur taakstraf. De minkukel had Denk voorman / zetelrover / Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu bedreigd. Via Facebook had hij Kuzu laten weten hem op te wachten in Den Haag. Zeg maar om hem de les te lezen. De sluwe Kuzu veinsde hiervan wakker te liggen. Lees hier het NOS-artikel.

Sylvana

Recent werden onder meer Kuzu’s Denk-partijgenoot Sylvana Simons en D66-boegbeeld Alexander Pechtold bedreigd. Sylvana Simons geniet nu beveiliging. Ze glimt er helemaal van. En de bedreiger van Alexander de Grote #herstel Alexander Pechtold kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand en een geldboete van 1500 euro aan zijn broek. 

Overpeinzing

De Schrijvende Rechter veroordeelt bedreigingen. Ga de discussie open en bloot aan. Of houd je mond. Maar dat is niet de enige reden dat bedreigingen ongewenst zijn. Door iemand te bedreigen zet je hem / haar op een voetstuk. ‘Want’: als je bedreigd wordt, doe je er kennelijk toe. En om er nóg meer toe te doen (en dat is nu precies de corebusiness van de Kuzu-, Simons- en Pechtold-achtigen van deze wereld) wordt het slachtofferschap geëxploiteerd bij Pauw en andere talkshow uitbaters. We spreken dan van slachtofferexhibitionisme. En nee, dit lading dekkende woord komt niet uit mijn koker. Maar is een vondst van (inmiddels GeenPeil-lijsttrekker) Jan Dijkgraaf.

Uitspraak van de Schrijvende Rechter
Bedreigen kan standaard niet door de beugel. Trefwoorden: laf en ongepast. Ernstig bijeffect is dat er mensen (lees: politici) rondlopen die er naar hunkeren bedreigd te worden. Als kers op hun taart. Zodat ze eindelijk als belangrijk door het leven kunnen gaan. Ook al daarom verbiedt De Schrijvende Rechter elke vorm van bedreiging. In dit verband: ijdeltuiten straf je het hardst door ze dood te zwijgen. Dit is mijn uitspraak. Houd je eraan!

Geef een reactie