Maak knokpartijen hooligans vast onderdeel voorprogramma voetbalwedstrijden

hooligans

Hooligans

Bij Jinek hield klinisch psycholoog Jan Derksen gisteravond (30 januari 2017) een pleidooi voor georganiseerde hooligans knokpartijen. Deze zouden dan moeten plaatsvinden op afgelegen plekken als bossen of weilanden. “Door elkaar af te tuigen, kunnen de hooligans hun woede kwijt”, aldus Derksen.  Deze pratende bijsluiter woont ongetwijfeld in een couveuse. Zodat het windstil is als hij handboeken psychologie doorbladert.

Knokpartijen

Aanleiding vormt de knokpartij afgelopen vrijdag tussen hooligans van AZ en Feyenoord. Er blijken inmiddels al meer van dit soort veldslagen te hebben plaatsgevonden. En er staan ook nog verschillende van deze ontmoetingen op de agenda. Waaronder ook knokpartijen met hooligans van clubs uit het buitenland. De politie heeft al laten weten dat het wachten is op de eerste dode.

Uitspraak van de Schrijvende Rechter

Als Schrijvende Rechter zoek ik altijd naar win-win situaties. Minder hooligans doordat ze elkaar uitroeien, is me te bloederig. Dus die optie valt af. Vandaar mijn volgende uitspraak. Om te voorkomen dat politie en ambulances zich naar afgelegen plekken moeten spoeden, eis ik dat de knokpartijen ussen hooligans voortaan als vast onderdeel van het voorprogramma bij (om te beginnen) eredivisiewedstrijden worden opgenomen. Niet alleen zijn politie en ambulances dan al aanwezig. Er staat ook al een arbitraal gezelschap klaar. Plus een supportersschare. Zodat de volgende spelregels kunnen worden gehandhaafd. Beide teams bestaan uit maximaal 20 man. Er mag alleen met blote vuisten en voeten worden gevochten. Knietjes zijn toegestaan. Tot een maximum van drie per opponent. Een hooligan kan dus per knokveldslag hoogstens 60 knietjes uitdelen. Het team dat het eerst 10 brancards vol krijgt, heeft gewonnen. Vechttijd: 2 x 10 minuten. Bij een gelijke stand wordt de jacht geopend op de arbiter van dienst. Doodknuffelen mag niet! Dit is mijn uitspraak. Het moet niet gekker worden!

Geef een reactie