Homohaat moet nu snel snoeihard worden aangepakt

homohaat

Blinde homohaat

Het is inmiddels (en: terecht) groot nieuws: een avondje stappen zaterdagavond in Arnhem kwam het homostel Jasper en Ronnie (dertigers) zaterdagnacht op een afranseling te staan van een groep jeugdige Marokkanen. Met kennelijk een betonschaar op zak. Want daarmee werden vier tanden van een van de slachtoffers naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. Op dit moment van schrijven zijn een viertal verdachten aangehouden. Alle vier jonkies: eentje van 14 jaar. En drie van 16 jaar. Prangende vraag die zich meteen aandient: wat ging er in de opvoeding van deze snotneuzen mis? Waar komt die blinde homohaat vandaan? Lees hier het volledige artikel in het AD van vandaag 3 april 2016.

Homomeppers hebben praktisch vrij spel

Als Schrijvende Rechter juich ik de hand-inhandoproep van Barbara Barend toe. Prima ook dat Alexander Pechtold er weer een mediamomentje uit peurt. En wat stoer dat Mark Rutte deze homohaat niet pikt. Want bestrijding van homohaat behoort topprioriteit te zijn. Gebral van een dronken aardbei. Want de laatste jaren is geweld tegen homo’s aan de orde van de dag. En er wordt zo goed als niets tegen ondernomen. In de brandbrief over homohaat die het COC vandaag schreef naar informateur Edith Schippers valt te lezen dat van de 1574 aangiftes van discriminatie en geweld in 2015 er slechts negen (9!) tot veroordelingen hebben geleid.  Taakstrafjes ongetwijfeld. Je kunt in dit verband dus eigenlijk stellen dat je homo’s ongestraft in elkaar kunt slaan. Als er draadjes in je hersenen loszitten.

Uitspraak van de Schrijvende Rechter
Als jongetjes van deze leeftijd zo vol haat zitten tegen homo’s dan zit er fundamenteel iets fout in de opvoeding. Snoeihard corrigeren is dan de enige optie. Dan maar oog om oog tand om tand. Daartoe moet de pakkans van deze etterbakken sterk worden vergroot.  Wat de straffen betreft, stel ik voor die te vertienvoudigen. En bij recidive? Verhonderdvoudigen! Dat noopt deze groeiende groep ‘andersdenkenden’ na te denken voordat met stenen wordt gegooid naar bijvoorbeeld meisjes met wapperend blond haar en blauwe ogen. Of iemand met een kruisje om zijn of haar nek. Dit is mijn uitspraak. Die maar snel geëffectueerd moet worden.

Geef een reactie