ChristenUnie sjoemelt zich ‘motorblok’ in

CHRISTENUNIE

Wat nou landsbelang?

Ondanks de magere oogst van vijf zeteltjes (bijzetkrukjes eigenlijk) blijkt uit alles dat ChristenUnie graag mee wil regeren. In vakjargon: ChristenUnie popelt om onderdeel uit te ‘mogen’ maken van het door VVD, CDA en D’66 gevormde motorblok. In eerste instantie maakte D’66-voorman Alexander de Grote (officieel: Pechtold) korte metten met de aspiraties van ChristenUnie. Het gedachtegoed van beide partijen bood geen enkel zicht op aanknopingspunten. Orakelde hij. Nadat GroenLinks had afgehaakt, ging Alexander de Grote doodleuk overstag. Met tegenzin. Maar in het landsbelang. Geeuw!

ChristenUnie: hongerig aspirant-motorblokclubje

Dat principes soepel overboord gezet worden als dat zo uitkomt, bewees aspirant-motorblokclubje ChristenUnie gisteren ondubbelzinnig. Hoewel ChristenUnie erkend tegenstander is van het versoepelen van de bonusregels voor bankiers, stemde het gisteren tegen een motie om die versoepeling tegen te gaan. Puur om het motorblok te behagen. Voor de gelegenheid liet CU-Kamerlid Joël Voordewind  zelfs zijn handtekening onder een eerder door hem gesteunde motie verdwijnen. Ja, Hans Kazan heeft er een geduchte concurrent bij!

Uitspraak van de Schrijvende Rechter

De Schrijvende Rechter krijgt een wegtrekker van het woord (lees: alibi) landsbelang. Politieke partijen kennen maar één belang: eigenbelang. Dat is ook exact de reden dat alle politieke partijen worden geleid door narcisten. Gemene deler: beven, trillen en transpireren als ze een dag niet met hun kop op tv zijn geweest. IJdelheid die een scherpe kijk op wat goed is voor dit zwalkende land vertroebelt. Met chronische sjoemelpraktijken als gevolg. Zo gezien past ChristenUnie naadloos in het motorblok. Daarom blaas ik hierbij het motorblok op. En zet ik nieuwe informateur Gerrit Zalm op non-actief. Deze ex-bankier (de gluiperd liet zijn netwerk zelfs misbruiken door de meedogenloze Dirk Scheringa / DSB Bank) heeft al genoeg schade aangericht. Vandaar. Dit is mijn uitspraak. Genoeg gesjoemeld nu!

 

Geef een reactie