Beperkt boerkaverbod? Volkomen logisch!

boerkaverbod

Boerkaverbod

Woensdag 23 november 2016 werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over de beperkte invoering van een boerkaverbod. Beperkte invoering: het verbod geldt alleen in het onderwijs, openbaar vervoer, ziekenhuizen en overheidsgebouwen. Als deze wet het haalt (en daar lijkt het op: er is een meerderheid) geldt het beperkte verbod (naast boerka’s) ook voor nikabs, bivakmutsen en integraalhelmen. Lees hier het volledige artikel in Trouw. Nu al: of je wél met een nylonkous over je hoofd een bank binnen mag lopen, is nog in nevelen gehuld.

Splijtzwam

Vanzelfsprekend toonde politieke partij DENK zich via doodenge voorman Tunahan Kuzu tegen het voorgenomen boerkaverbod. Logisch: DENK is pas tevreden als alle Nederlanders hun identiteit inleveren door zich in een boerka te hullen. Een partij (lees: spijtzwam) die ophitst tegen alles wat blank is, heeft geen bestaansrecht in dit toch al zo labiele land. Voor de duidelijkheid: een partij (PVV) die alleen ophitst tegen moslims ook niet. Dit land smeekt om bruggenbouwers. 

Barry Hay
Terug naar de kern van dit betoog. De oplettende lezer zal het niet verrassen: de Schrijvende Rechter is een bevlogen voorstander van het boerkaverbod. Waarbij hij het een minpunt acht dat de boerka nog wel buitenshuis gedragen mag worden. Ook de Schrijvende Rechter weet graag met wie hij te maken heeft. Als hij een patatje bestelt. Of een bioscoopje pikt. Of de schildpad uitlaat. Of gewoon de weg vraagt. In dit verband: ik hoop al jaren dat er een chirurg te vinden is die Barry Hay operatief verlost van zijn kennelijk vastgegroeide zonnebril. Zodat we zeker weten dat Barry geen typetje is van Carlo Boszhard.

Uitspraak van de Schrijvende Rechter
We leven in een onrustige tijd. Iedereen loopt op snaren. Er hoeft maar iemand zijn tas of rugzak op een station of luchthaven achter te laten, en tot in de wijde omgeving wordt ontruimd. Want ja, wat kan er allemaal niet in een tas of rugzak zitten? Voor een boerka geldt hetzelfde. Je weet gewoon nooit wie erin een boerka zit. En dat is – wat de Schrijvende Rechter betreft – zéér ongewenst! Dat de religieuze kaart getrokken wordt om de boerka in de vaart te houden, is een zwaktebod. In Nederland lopen we buiten open en bloot rond. Wie daar niet mee kan leven, dus er niet genoeg aan heeft om thuis een boerka te dragen, moet de verhuisdozen klaar zetten. Want dan is er geen match met dit land. Dit is mijn uitspraak. Diep vanuit het hart!

Geef een reactie